Loading...

Tipy na varenie a pečenie

Varenie prináša radosť a vlastnoručne upečený chlieb alebo koláče predstavujú teplo domova.

Použitie čerstvých a prirodzene bezlepkových surovín je zárukou dokonalého výsledku.

Vlastnými rukami môžete pripraviť zdravé a lacné jedlá pre svojich blízkych a v neposlednom rade aj pre seba.

Skôr ako začnete - pozorne si prečítajte recept a pripravte všetky ingrediencie v uvedených množstvách.

Čerstvé suroviny, ako sú mlieko, vajcia, maslo, margarín, jogurt atď. by mali mať izbovú teplotu, preto ich aspoň pol hodiny vopred vyberte z chladničky.

Naopak, na prípravu krehkého cesta alebo slaných koláčov použite suroviny vychladené.

Ak nie je v recepte uvedené inak, predhrejte rúru na požadovanú teplotu.

Pri pečení chleba sa odporúča vložiť do rúry nádobu s trochou vody, aby sa vytvorila para.

Sušené droždie je aktívne droždie, ktoré sa môže primiešať priamo do múky. Na druhej strane, čerstvé droždie by sa malo pred pridaním do múky rozpustiť s čajovou lyžičkou cukru v pohári naplnenom do polovice vlažnou vodou.

Prácu vám uľahčí hnetač na cesto alebo ručný šľahač. Ak tieto kuchynské pomôcky nemáte, na vypracovanie hladkého a rovnomerného cesta je potrebná "sila a trpezlivosť".

Chlebové a kysnuté cesto sa odporúča počas kysnutia prikryť utierkou, aby bolo chránené pred prievanom a aby sa zabránilo vysychaniu na povrchu, ktoré by zabránilo jeho kysnutiu.

Ak chcete otestovať, či je koláč hotový, otvorte rúru pred koncom doby pečenia a zapichnite do cesta špajdľu, ktorá sa po vybratí nesmie prilepiť na cesto.

♡Kliknite sem a pripravte si niečo dobré♡

Veľa šťastia a - čo je najdôležitejšie - dobrú chuť!

Certifikáty a podobné dokumenty na stiahnutie
Nakupujte veľmi rýchlo podľa kategórií, výrobcov alebo diét
Tovar vám doručíme až k vašim dverám alebo na zberné miesto
Každý týždeň nové recepty na spestrenie vášho jedálnička
Sledujte nás
Zavolajte na
+420 773 655 773
Kontakt
rady a príkazy
Odosielanie noviniek na e-mail

Zaregistrovaním súhlasíte s tým, že spracovanie osobných údajov